Ha szeretsz kézzel készített ajándékokat szeretteidnek adni karácsonyra akkor itt egy újabb ötlet: csoki bonbon házilag :) Tedd bele jópofa papírdobozba, kösd át egy szép szalaggal és mehet is a fa alá :) Nálunk extra csoki bonbon készítéséhez használható formákat is találsz,válassz kedvedre: http://bit.ly/2yroxTU Találtam egy gyors és egyszerű receptet, hogy hogyan kell házilag csoki bonbont készíteni. A forrás egy amerikai oldalról származik, ezért vannak a mértékegységek evőkanál és teáskanál formájában feltüntetve. Először nem egy több ízesítésű recepttel készültem. Igyekeztem kezdésnek egy egyszerűbb változattal előrukkolni, remélem beválik :) Megtanuljuk az alapokat, utána belecsapunk az extrémebb verziókba :) ![]() Hozzávalók: 12 evőkanál kakaó por( nem a cukrozott!) 10 evőkanál+2 teáskanál kókusz olaj 5 evőkanál + 1 teáskanál kókusz vaj 3-4 evőkanál méz Gőz felett olvaszd fel a kókusz olajat, kókusz vajat és a mézet. ( Keress két edényt, amik egymásba tehetőek! Az alsóba tegyél vizet és kezd el felforralni. Ha felforrt tedd a tetejére a másik edényt) Folyamatosan keverd míg egynemű nem lesz, majd óvatosan keverd hozzá a kakaóport, míg szép sima, csomómentes nem lesz. Ezután csorgasd bele a masszát a szilikonformába és 30 percig tedd be a fagyasztóba, hogy lehűljön és összeálljon.
Tipp: Tegyél pörkölt mogyorót a forma közepébe, nem fogsz csalódni! :) Miután kivetted a fagyasztóból, pár perc elteltével pattintsd ki a formából! Ha ajándék lesz tovább díszítheted színes bon-bon papírral például: http://bit.ly/2Cfrhqq
0 Comments
Leave a Reply. |
Archív
February 2018
Kategóriák |